ГолосUA
08:03 06/09/2010

У Харкові замість райрад будуть адміністрації районів

В. о. мера Харкова Геннадій Кернес підписав розпорядження "Про організаційно-правові заходи щодо припинення діяльності районних рад у місті Харкові"., згідно якого замість райрад у місті будуть створені адміністрації районів, які будуть підпорядковуватися безпосередньо меру і міськраді.

Як повідомляє КоммерсантЪ-Украина у своїй публікації "В Харькове вместо райсоветов будут администрации районов" (Автор — Марія Спалек), повноваження адміністрацій ще не визначені. Згідно з розпорядженням Геннадія Кернеса, до 15 вересня заступники мера, директори департаментів та начальники управлінь міськради повинні підготувати відповідні пропозиції і передати їх в юридичний департамент міськради. Крім того, до 10 вересня голови райрад повинні видати розпорядження "про попередження посадових осіб про подальше звільнення із займаних посад у зв’язку із змінами в організації праці". Проект штатного розкладу адміністрацій повинен бути підготовлений до 1 жовтня.

Нагадаємо, 25 листопада 2009 Харківська міськрада вирішив ліквідувати всі дев’ять райрад міста. У грудні 2009 року депутат Київської райради Харкова Анатолій Самсонов (фракція блоку Наталії Вітренко) оскаржив це рішення в Дзержинському райсуді Харкова, який у липні цього року визнав ліквідацію райрад законною. 30 серпня Харківський апеляційний адміністративний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

За матеріалами: КоммерсантЪ-Украина />  

Читайте также по теме