ГолосUA
18:12 14/04/2009

У Херсоні безхатних городян переселятимуть в села

Колегія Херсонської обласної державної адміністрації звернулась до органів місцевого самоврядування з проханням повністю вирішити в 2009 р. проблему з житлом для інвалідів війни, а також створити у сільській місцевості резерв житла, до якого могли би заселитися безквартирні родини з Херсона і інших міст області. Про це УНИАН повідомили в прес-службі Херсонськоі ОДА. Згідно з повідомленням, звернення прийнято з ініціативи голови ОДА Бориса Силенкова на сьогоднішньому засіданні колегії Херсонської ОДА.

Колегія запропонувала створити у селах резервний фонд за рахунок вільного житла, яке недорого продають його власники. До такого житла планується заселяти безквартирні міські родини, які захочуть поїхати жити до сел. Таким чином планується покращити демографічну ситуацію в селах.

При цьому джерело фінансування купівлі такого житла у повідомленні не уточнюється. За даними Херсонської ОДА, на початок року у Херсонській області на черзі для отримання житла стояло більше 20 тис. родин і самотніх громадян. З них 15,2 тис. сімей стоять в черзі більше 10 років.

 

Читайте также по теме