ГолосUA
14:01 28/09/2010

У Херсонському порту відновили будівництво зернового терміналу

На території Херсонського морського торговельного порту відновлено будівництво сучасного терміналу, розрахованого на одночасне зберігання 24 тисяч тонн зерна.

Про це повідомили у прес-службі Мінтрансу.

Наразі генеральний підрядник повернув на будівельний майданчик усіх учасників будівництва і сьогоднішня готовність об’єкту складає 85%. Вартість об’єкту – 31,3 мільйона гривень.

«Будівництво зернового комплексу здійснюється винятково за рахунок власних коштів порту. Новий об’єкт включений до пріоритетних проектів розвитку галузі на 2010 рік і стане першим кроком до реалізації генеральної схеми розвитку порту до 2015 року, яка передбачає освоєння лівого берега Дніпра», – повідомив заступник головного інженера порту Володимир Жильников.

Згодом планується побудувати сучасні термінали, прокласти до них залізничну колію від станції Цюрупинськ, що дозволить більше, ніж удвічі, наростити обсяги переробки вантажів, створити сотні нових робочих місць, збільшити відрахування до державного і місцевих бюджетів.

У комплексі передбачені суднозавантажувальна машина та вузол приймання зерна, що постачатиметься як залізничним, так і автомобільним транспортом. Продуктивність розвантаження залізничних вагонів складає 350 тонн на годину, автомобілів – 300 тонн. Здати перший комплекс в експлуатацію планується вже у листопаді цього року.

 

Читайте также по теме