ГолосUA
17:35 16/04/2010

У Херсонському порту збудують новий перевантажувальний комплекс

У Херсонському морському торговельному порту відбулась урочиста церемонія початку будівництва зернового комплексу. У заході взяли участь заступник голови Державної адміністрації морського і річкового транспорту Борис Козир, міський голова Херсону Володимир Сальдо, заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Граділь, начальник порту Андрій Єгоров.

Урочиста церемонія початку будівництва зернового комплексу відбулася за участю представників Міністерства транспорту і зв’язку України, керівництва міста та області, адміністрації порту. Загальна площа перевантажувального комплексу становитиме 0,52 гектара. Перевантажувальний комплекс розрахований на одночасне зберігання 24 тисяч тонн зерна. Продуктивність розвантаження залізничних вагонів – 350 тонн на годину, автомобілів – 250 тонн на годину. Про це ГолосUA повідомили в прес-службі уряду.

Загальна площа перевантажувального комплексу становитиме 0,52 гектара. Перевантажувальний комплекс розрахований на одночасне зберігання 24 тисяч тонн зерна. Продуктивність розвантаження залізничних вагонів – 350 тонн на годину, автомобілів – 250 тонн на годину.

Об’єкт відповідатиме всім екологічним нормам і будуватиметься у два етапи: перший передбачає будівництво завершеного технологічного циклу з приймання, збереження та відвантаження зерна на судна, другий – будівництво додаткових ємностей для збільшення обсягів перевалки зерна. Завершити перший етап будівництва планується до 29 вересня 2010 року, другий – наприкінці грудня 2010 року.

Будівництво зернового комплексу, вартість якого оцінюється у 31,3 мільйона гривень, здійснюватиметься виключно за рахунок власних коштів ДП «Херсонський морський торговельний порт».

Новий об’єкт стане першим кроком до реалізації Генеральної схеми розвитку Херсонського порту до 2015 року, яка передбачає освоєння лівого берега Дніпра, де розташовані два затони порту. Надалі там планується побудувати сучасні термінали й причали, прокласти до них залізничну колію з Цюрупинська. Все це дозволить більш ніж удвічі наростити обсяги переробки вантажів, створити нові робочі місця, збільшити відрахування до державного і місцевих бюджетів.

Нагадаємо, минулого року Херсонський морський торговельний порт інвестував у розвиток своїх основних фондів 23,3 мільйона гривень власних коштів, а до бюджетів усіх рівнів перерахував 64,5 мільйона гривень.   />  

Читайте также по теме