ГолосUA
12:53 25/01/2009

У храмі Христа Спасителя відкрився Архієрейський собор

У храмі Христа Спасителя відкрився Архієрейський Собор, на якому таємним голосуванням має бути обрано трьох кандидатів на патріарший престол. 

Як повідомив ІТАР-ТАСС, у залі церковних соборів храму зібралося близько 200 членів Архієрейського собору. 

Про майбутнє голосування свідчать установлені в залі урни й близько 20 зелених кабінок для голосування. У виборчий бюлетень внесено 145 кандидатур на місце Предстоятеля РПЦ, що відповідають головним вимогам церковного Статуту.

У президії Собору — члени Священного Синоду, а також глави автономних церков, що входять у структуру РПЦ. Серед них — предстоятелі Японської й Латвійської церков і Російської закордонної церкви. 

Перше пленарне засідання собору відкрив місценаглядач РПЦ митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило, який сказав, що сьогоднішній собор є надзвичайним. Він нагадав, що «зовсім недавно в червні минулого року в цьому ж залі проводився Собор, де ми працювали під керівництвом Патріарха Алексія Другого». 

Місценаглядач запропонував почати роботу із заупокійної літії по патріархові Алексію, що помер 5 грудня минулого року. «Помолимося про Святійшого патріарха!», — сказав Кирило. Остаточне рішення про обрання шістнадцятого патріарха Московського й всея Русі повинен прийняти Помісний собор, який пройде в Храмі Христа Спасителя 27-29 січня. 

 

Читайте также по теме