ГолосUA
10:36 21/05/2010

У Кабінеті міністрів кажуть, що збалансувати бюджет можна тільки підвищенням акцизів

Підвищення акцизів на алкоголь, тютюн та паливо є єдиним способом збалансувати Державний бюджет.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Сергій Тигипко на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

«Зараз потрібно потерпіти в деяких питаннях. Ми ж не підвищуємо податки, мова йде лише про алкоголь і тютюн. Відразу можу сказати, що це підвищення підтримую абсолютно», — зауважив він.

За його словами, акцизи на тютюнову та алкогольну продукцію були підвищені менше, ніж було заплановано першочергово. «Я можу сказати, коли ми вирішувати підвищити, то рахували, щоб вони не були вищими, ніж в Росії та Білорусі — у двох країх, звідки могла б піти контрабанда. Ми підвищили їх на рівень або вище його. То в мене запитання, чому ми не можемо підвищити акцизи до їхнього рівня (Росії та Білорусі)? Де брати гроші?», — зазначив він.

При цьому С. Тигипко пояснив необхідність підвищення акцизів на паливо. «Ми порахували, що додана вартість на бензин в Україні вища, ніж в Росії і Білорусі. На бензині в Україні той, хто продає в роздріб, заробляє більше всіх. І ми кажемо: «Шановні, можна трішки поділитися», — сказав він.

При цьому посадовець підкреслив, що вартість питної води в результаті підвищення акцизів, за підрахунками уряду, не повинна перевищити кілька копійок.

Як повідомляв ГолосUA, 20 травня Верховна Рада підвищила акцизи на пальне, воду, алкогольні та тютюнові вироби.

А. Береза />  

Читайте также по теме