ГолосUA
12:52 31/12/2008

У Кабміні заперечують відмову України гарантувати транзит

Глава Міністерства палива та енергетики України Юрій Продан сумнівається у достовірності листа, нібито отриманого «Газпромом» від НАК «Нафтогаз України» про можливість конфіскації українською стороною російського газу і відсутності гарантій його поставок до Європи.

Про це повідомило агентство «Інтерфакс».

«Я такого листа не бачив і сумніваюсь, що лист із таким змістом взагалі міг бути надісланий», — сказав міністр.

Євросоюз також не має інформації про попередження “Нафтогазу України". Про це заявив офіційний представник МЗС головуючої у ЄС Франції Ромен Надаль, повідомили РИА Новости. "Ми не маємо інформації про це попередження. Ми відзначили повідомлення української сторони про обов’язкову виплату боргів, чого вимагає "Газпром", а також про поїздку в Москву пані Тимошенко, щоб дійти згоди з російською стороною", — сказав представник французького МЗС на прес-конференції в Парижі.

Нагадаємо, напередодні інформаційне агентство «РИА Новости» повідомило про те, що «Газпром» отримав від НАК «Нафтогаз України» офіційного листа, в якому українська компанія попереджає Росію про можливість припинення транзиту російського газу до Європи у разі відсутності газової угоди на 2009 рік. 

Читайте также по теме