Вита Середа
10:00 04/11/2010

У Каневі перераховують голоси, щоб визначити переможця виборів мера

 

У Каневі (Черкаська обл.) перераховують голоси, щоб дізнатися, хто переміг на виборах міського голови.

 

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив чинний мер Канева Василь Коломієць.

 

За його словами, поки що відбувся перерахунок лише на одній дільниці. «Перераховують голоси. Були скарги, і по одній дільниці, де проголосувало 937 людей, близько 400 бюлетенів визнали недійсними. І там у мене було 327 голосів, а стає 127», — сказав В. Коломієць, якого досі, за попередніми результатами, вважали переможцем перегонів. У нього був відрив від наступного кандидата у 98 голосів.

 

На думку секретаря Канівської міської ради Лариси Томілєвої-Кугно, перерахунок голосів був проведений незаконно. «На даний момент комісія прийняла рішення про повторний перерахунок голосів на одній дільниці, на другій дільниці змусили ДВК перепакувати і перерахувати бюлетені. Зараз здає документи ще одна дільниця, але вже прийняте рішення про те, що як тільки закінчать прийом протоколів із усіх дільниць, будуть проводити перерахунок голосів. Хоча у ніч із 1 на 2 листопада уже проведено повторний перерахунок голосів на одній дільниці, що є протизаконно. Але ми не можемо довести, що це було дійсно провокацією. Основне зауваження було від спостерігачів Партії регіонів — що на бюлетенях не проставляли вручну номер дільниці. І це послужило основною причиною для визнання 396 бюлетенів недійсними. За законом, визнаються бюлетені недійсними, якщо немає печатки, якщо немає підпису членів ДВК, але номер дільниці — це необов'язкова норма, яка носить рекомендаційний характер», — переконана секретар міської ради.

 

Кандидат на посаду міського голови Канева Віктор Ніколенко, якого висувала Партія регіонів, і який, за попередніми результатами посідав друге місце, пояснив, що не має ніякого відношення до скарг «регіоналів». «Я безпартійний. Від імені партії нічого не можу говорити. Партія — це зовсім інший орган, який мені не підконтрольний і непідзвітний. Вони мене висунули на мера, я не пройшов, не вистачило 98 голосів, потиснув руку переможцям, хоча там фальсифікацій було маса і поїхав, я просто не скандальна людина. А там якусь дільничну почали здавати і завал повний, бракувало бюлетенів, почали перераховувати, а там почали вилазити підтасовки, тому й спохватилися, і почали в законному порядку… Впродовж двох діб написали акти чи що там… Оце все, що я знаю. Тільки сьогодні приїхав у Канів, і хочу сам дізнатися, почути й подивитися, що робиться і в чому справа», — розповів В. Ніколенко.

Читайте также по теме