ГолосUA
18:13 23/06/2010

У Каневі створять соціальний центр матері та дитини

Невдовзі в Каневі буде створено комунальний заклад Черкаської обласної ради «Обласний соціальний центр матері та дитини».

Про це заявила директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ніна Бабій, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, передбачається, що у новоствореному комунальному закладі тимчасово проживатимуть жінки на 7-9 місяці вагітності та матері з дітьми від народження до 18 місяців, які опинилися в складних життєвих обставинах, що перешкоджають виконанню материнського обов’язку.

“За висновками спеціалістів, така можливість, зокрема, реально сприятиме запобіганню раннього соціального сирітства, забезпечить надання необхідної безоплатної морально-психологічної і соціально-побутової та іншої допомоги як малюкам, так і їхнім мамам. Така програма існує вже в 16 регіонах України. Міжнародний фонд «Благополуччя дітей» згоден для потреб майбутнього закладу передати в обласну комунальну власність окремий будинок у Каневі, де одночасно можуть проживати 10 мам із дітьми” — розповіла Н. Бабій.

Вона також додала, що потреба в такому закладі є, адже лише торік відмовилися від щойно народжених немовлят через складні життєві обставини 24 породіллі і стільки ж дітей поповнили Будинок маляти. Як правило, принаймні половина молодих жінок сподіваються, що у майбутньому зможуть забрати своїх крихіток, тому кожні півроку навідуються в дитбудинок та пишуть відповідні заяви, що відмовляються від малюків тимчасово.

В. Середа />  

Читайте также по теме