ГолосUA
07:24 14/04/2010

У Китаї землетрус забрав життя близько 70 людей

Землетрус магнітудою 7,1, що стався в середу у китайській провінції Цінхай, забрав життя 67 людей, сотні опинилися під уламками будівель.

Про це повідомляє AFP з посиланням на місцеві ЗМІ.

За інформацією, отриманою від китайських військових, значна кількість людей перебуває під уламками зруйнованих будинків. Для їх порятунку в район лиха скерували загони військових.

Командир загону рятувальників зі складу збройної поліції повідомив, що, за його даними, зруйновано кілька шкіл, під завалами перебувають діти, вживаються екстрені заходи для їх порятунку.

За інформацією, що надходить, рятувальні роботи, розбір руїн будинків у повітовому адміністративному центрі, під якими «містяться багато людей», ведуться вручну, на допомогу рятувальникам вже перекидаються більш ніж 3 тис. військовослужбовців.

Агентство «Чжунго сіньвень» повідомило, що в повіті зруйновано до 90% будівель, порушено стільниковий зв’язок, немає електрики. У момент удару підземної стихії мешканці здебільшого перебували у своїх будинках — одноповерхових будівлях із дерева і глини.

Провінція Цінхай, що межує з Тибетським автономним районом Китаю, вважається відносно малонаселеною. За даними за 2008 рік, у ній проживають 5,54 мільйона осіб. У повіті Юйшу, до якого входять одне селище міського типу та вісім сіл, згідно з даними, розміщеними на сайті повітової адміністрації, проживає близько 67 тисяч осіб.

Нагадаємо, підземні поштовхи було зафіксовано о 07:49 (02:49 за Києвом) в середу, 14 квітня. Епіцентр перебував на глибині 33 кілометрів в повіті Юйшу Тибетської автономної префектури Юйшу на півдні провінції Цінхай.

За кілька годин до потужного землетрусу в регіоні було зафіксовано два підземні поштовхи магнітудою 4,7 і 4,8.

Найсильніший за останні кілька десятиліть землетрус в КНР стався у травні 2008 року в провінції Сичуань. Тоді в результаті підземних поштовхів магнітудою 8,0 загинули понад 87 тисяч осіб.

За матеріалами: «Новинар»

 

Читайте также по теме