ГолосUA
14:47 13/08/2009

У Києві — 30 тисяч безпритульних собак

У Києві на сьогодні знаходиться близько 30 тисяч безпритульних собак. Про це повідомила директор КП "Притулок для тварин" Ольга Дроздова.

За її словами, не відповідає дійсності інформація районних державних адміністрацій про те, що у Києві 7,6 тис. безпритульних собак. "Ця цифра є заниженою", — сказала О.Дроздова. За її словами, щоб вирішити проблему росту популяції бездомних собак у столиці, треба впродовж півроку одномоментно стерилізувати близько 80% бездомних тварин.

Говорячи про діяльність "Притулку для тварин", вона сказала, що через економічну кризу в цьому році бюджету підприємства вистачає лише на сплату зарплат. На всі інші витрати – утримання тварин, лікування, стерилізацію, — КП вимушено заробляти, надаючи платні послуги юридичним особам, зокрема, із відлову безпритульних тварин, їх стерилізації та повернення на місце, звідки їх забрали.

О.Дроздова також повідомила, що за І півріччя ц.р. до притулку господарі віддали близько 120 породистих собак, близько 100 із них знайшли нових господарів.

 

Читайте также по теме