ГолосUA
09:18 01/07/2009

У Києві біднякам безкоштовно полікують зуби

Соціально незахищені кияни зможуть безкоштовно отримати стоматологічну допомогу у Київській міській стоматполіклініці. Відповідний документ затвердила Київська міська державна адміністрація і підписав мер Києва Леонід Черновецький. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адмінстрації.

Зокрема, безкоштовна стоматологічна допомога надаватиметься пенсіонерам, в тому числі людям з обмеженими фізичними можливостями, а також інвалідам дитинства та інвалідам, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує двох з половиною прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Також безкоштовно обслуговуватимуться в стоматології одинокі матері (батьки), які мають середньомісячний дохід, який не перевищує півтора прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку.

Безкоштовна стоматологічна допомога також надається сім’ям з дітьми, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце їх проживання невідомо, і середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує півтора прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку.

Безкоштовні стоматологічні послуги будуть надаватися особам, які отримують державну соціальну допомогу, але не мають права на пенсію, та інвалідам, середньомісячний сукупний дохід яких не перевищує розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Послуги стоматолога надаються непрацюючим особам, які доглядають за інвалідом або людиною похилого віку, які отримують відповідну компенсацію і мають сукупний дохід, що не перевищує двох прожиткових мінімумів на місяць для осіб відповідної категорії.

До категорії населення, які надають безкоштовні стоматологічні послуги, належать також малозабезпечені сім’ї, які отримують соціальну допомогу від держави і мають середньомісячний дохід до двох прожиткових мінімумів, а також матері (батьки) багатодітних сімей, які виховують трьох і більше дітей незалежно від розміру доходів. /> Списки осіб, які мають право на безкоштовне обслуговування в Київській міській стоматологічній поліклініці, подаються до 5 числа кожного місяця.

Для отримання талону на обслуговування необхідно мати паспорт та відповідне направлення органу соціального захисту.

 

Читайте также по теме