ГолосUA
18:34 27/04/2010

У Києві буде створено «Центр Мистецтв» для дітей з хворобою Дауна, шизофренії, ДЦП

30 квітня у Будинку органної та камерної музики відбудеться благодійний концерт з метою створення «Центру Мистецтв» для дітей з хворобою Дауна, шизофренії, аутизму, ДЦП, позбавлених батьківської опіки.

Про це ГолосUA повідомила заступник директора Інформагенції культурних індустрій ПРО Тіна Пересунько.

Майбутній «Центр мистецтв» — творча майстерня для розвитку дітей з особливими потребами в малюванні, танці, співу, ремісництва. А найголовніше – для них будуть створені умови для вільного спілкування зі світом «звичайних» людей, що за твердженням обізнаних, набагато потрібніше нам самим.

Для цього ще раніше була створена «Майстерня талантів», яка діяла в десяти дитячих будинках та інтернатах десяти регіонів України. У майстерні працювали діти-сироти з особливими потребами. Однак, проект довів, що, на жаль, рівень позашкільної та психологічної роботи в інтернатах значно нижчий, ніж рівень побутового забезпечення життя сиріт та шкільного навчання. І це має невтішні наслідки, адже, саме психологічна робота з дитиною формує її особистість. Тож проект вирішили розширити та створити «Центр мистецтв». Цей творчий осередок має забезпечити безкоштовне стаціонарне навчання в Києві для 200 дітей-сиріт з багатьох регіонів, заочне та дистанційне навчання для 1000 дітей протягом 1 року, художні курси для дітей з багатодітних сімей Києва та області. «Центр Мистецтв» створить в інтернатах творчі майстерні, забезпечить фінансування та розвиток у них гуртків народних ремесел та зрештою зверне увагу суспільства на сиріт та на їх духовне виховання. />  

Читайте также по теме