ГолосUA
09:55 06/02/2010

У Києві через ремонт тепломереж “Київенерго” залишила без тепла понад 60 житлових будинків

5 лютого АК «Київенерго» розпочала терміновий ремонт декількох ділянок пошкоджених тепломереж в Києві.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі компанії.

Зокрема, фахівці розпочали роботи на двох пошкоджених ділянках тепломережі від станції теплопостачання №1 (СТ1). Одна з них «відслужила» нормативний термін – 25 років, інша працює майже 45 років.

Через ремонти від теплопостачання та подачі гарячої води тимчасово будуть відключеними 33 житлових будинки, 20 адмінбудівель та дитсадок на вулицях Басейна, Мечникова, Печерський узвіз, Госпітальна, Еспланадна. Роботи планується завершити за добу.

Також розпочались роботи з термінового ремонту теплотраси від районної котельної (РК) «Теремки». На вулицях Теремківській, Глушкова, Чабанівській, Великій Окружній від теплопостачання будуть відключеними 29 житлових будинків, 3 дитячих садка, 26 адміністративних будівель.

Житлові організації, які обслуговують мешканців, попереджені про необхідність виконати в будинках ряд заходів задля того, аби припинення теплопостачання та його поновлення відбувалось без порушень та затримок. Житлові організації повинні також проінформувати киян щодо тимчасових незручностей.

За словами заступника технічного директора, головного інженера АК «Київенерго» Юрія Гладишева «пошкодження цих теплотрас виявлені раніше, їх технічний стан нас вже давно непокоїть”.

“Пошкодження, через які відбуваються витоки, швидко поширюються і ми вимушені виконувати роботи взимку, скориставшись тимчасовим потеплінням. Адже синоптики вже на вихідні прогнозують суттєве похолодання, і ці крихкі труби можуть не витримати морозів. Тоді усунення пошкодження буде набагато складнішими для компанії та занадто некомфортним для мешканців», — запевнив він.

За даними прес-служби, наразі повної заміни потребує 50% тепломереж Києва. Комплексна програма за оцінками коштує понад 2 млрд. грн. та може бути реалізована протягом десяти років.

 У 2009 році у бюджеті Києва на модернізацію тепломереж було заплановано 42 млн. грн., але ці кошти так і не були виділені. Всі роботи з утримання та ремонту системи теплопостачання Києва АК «Київенерго» виконує за власні кошти.

 

Читайте также по теме