ГолосUA
08:56 28/12/2009

У Києві чоловіка загризла зграя собак

Зграя бездомних собак загризла чоловіка в Шевченківському районі Києва.

Про це повідомили в прес-службі комунального підприємства «Притулок для тварин».

«Труп молодого чоловіка з численними укусами, який лежав у калюжі крові, співробітники правоохоронних органів виявили вранці 26 грудня по вулиці Новоукраїнській 1/3А в Шевченківському районі», — сказано в повідомленні.

Загиблий — 27-річний житель Макарова Київської області, який працював у Києві.

Для вилову собак правоохоронці викликали 3 бригади ловців «Притулку для тварин». З 40 собак зграї вдалося зловити 11, яких переправили в притулок у Бородянці Київської області. На собаках, що відловили, є червоні ошийники, що свідчить про їх перебування під опікою волонтерів.

На підприємстві зауважили, що жителі довколишніх будинків неодноразово скаржилися на напади і укуси собак, але оскільки частина собак була стерилізована і знаходилася під опікою волонтерів, то відловлювати їх без згоди останніх неможливо.

На думку експертів притулку, напад зграї на людину міг бути викликаний або агресією, або мисливськими інстинктами, що прокинулися.

Нагадаємо, в червні Київміськадміністрація висловлювала стурбованість збільшенням кількості скарг городян на бездомних собак. У зв’язку з цим мерія планувала підсилити патрулювання вулиць міста для вилову бездомних собак. У жовтні 2007 року Київрада заборонила вилов бездомних тварин на території міста для їх знищення, вирішивши інвестувати 76,32 млн. гривень у регулювання чисельності бездомних тварин гуманними методами в 2008-2011 роках. У Києві налічується до 30 000 бездомних тварин.

 

Читайте также по теме