ГолосUA
17:37 14/09/2009

У Києві до опалювального сезону готові менше 1% споживачів

У Києві акти готовності до початку опалювального періоду отримали менше 1% споживачів теплової енергії "Київенерго".

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі компанії.

Акт готовності є головною умовою для подання теплоносія споживачам "Київенерго" – житлово-експлуатаційним організаціям. Останній термін подання документів на підписання акта закінчується 15 вересня, про що ЖЕО поінформовані.

У "Київенерго" наголошують, що підготовка систем теплопостачання споживачів до нового опалювального періоду здійснюється дуже повільними темпами. За оперативними даними, з 16 тис. 279 споживачів, які перебувають у сфері обслуговування "Київенерго", акти готовності до опалювального сезону отримали близько 1%.

При цьому на дитячі садки не видано жодного акта, школи отримали лише 0,6% актів. /> "Ця статистика свідчить про вкрай низьку якість підготовки власниками внутрішньобудинкових систем теплопостачання. Результатами такої недбалості з боку ЖЕКів стане те, що вони не встигнуть до початку опалювального сезону ліквідувати недоліки, що, у свою чергу, безпосередньо вплине на якість опалення в житлах киян", — заявив головний інженер, заступник технічного директора "Київенерго" Юрій Гладишев.

Він також зазначив, що щорічно зменшення актів готовності споживачами призводить до збільшення звернень мешканців на незадовільне опалення і гаряче водопостачання.

Останніми роками "Київенерго" змушене подавати теплоносій на підставі гарантійних листів, тобто без отримання актів готовності взагалі, що не сприяє поліпшенню якості теплопостачання киян.

Опалювальний сезон в Україні розпочинається з моменту, коли середньодобова температура опускається нижче 8 градусів тепла. Зазвичай це відбувається після 15 жовтня.

 

Читайте также по теме