ГолосUA
13:39 23/10/2008

У Києві масово звільняються лікарі швидкої допомоги

У столиці через низькі зарплати та відсутність надбавок від мера масово звільняються з роботи лікарі швидкої допомоги.

За словами заступника головного лікаря медичної допомоги станції швидкої допомоги Ляни Божко, медики уже півроку не отримують надбавку від мера Києва, а це — половина ставки лікаря, яка у середньому складає 2300 гривень.

«Враховуючи нашу динамічну професію та велике навантаження — психоемоційне, фізичне, — працювати лікарями, фельдшерами, санітарами люди не поспішають», — каже Ляна Божко.

При цьому вона додала, що за останні два місяці зі станції швидкої допомоги звільнилось 20 лікарів та 12 фельдшерів, — повідомив 5 канал.

Бригада швидкої допомоги повинна складатися з лікаря, фельдшера та санітара. На сьогоднішній же день більша частина бригад Києва — неукомплектована, а третина машин швидкої виїжджають на виклик без лікаря.

Водночас начальник Управління охорони здоров’я та медичного забезпечення Київської міської державної адміністрації Людмила Качурова заявила: «Подивіться, що робиться в інших районах. Але ми — столичний регіон і на сьогодні швидка медична допомога забезпечена всіма необхідними ліками».

Нагадаємо, що український журнал «Кореспондент» нещодавно писав про те, що українські медики небезпечні для пацієнтів, оскільки зараз фармацевти платять лікарям за те, щоб ті рекомендували хворим їхні ліки.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
17:45 18/06/2024

Мустафа Найем уволен с должности председателя Государственного агентства восстановления и развития инфраструктуры....