ГолосUA
06:58 09/07/2010

У Києві найближчим часом з’явиться річкове таксі

Наприкінці липня по Дніпру почнуть курсувати справжні річкові таксі, оснащені вмонтованими в транспортний засіб GPS-навігаторами, за допомогою яких диспетчерська служба керуватиме цим водним транспортом.

Про це повідомили в КП «Плесо».

За словами заступника директора КП «Плесо» Михайла Чобану, зараз тривають переговори з інвесторами, і, можливо, вже за декілька тижнів Дніпром почне курсувати річковий транспорт на зразок сухопутного таксі. />  
«Перевозити людей будуть невеликі катерки на п`ять осіб із символічними «шашечками», — розповів М. Чобану, — Викликати річкове таксі можна буде у будь-який час доби, як і звичайне – по телефону, що буде вказаний на катері. На виклик воно доїжджатиме максимум за півгодини, адже на воді пробок немає», — запевнив він.

Зараз компанія проводить соцопитування киян, де краще, на їхню думку, зробити причали. Ймовірніше за все, спочатку використовуватимуть ті, що є: «Оболонь», «Березняки», «Наводницький парк», «Поштова площа», а також облаштують нові «зупинки» в Гідропарку і на Трухановому острові. На відміну від звичайного таксі, рахувати кілометраж на воді не будуть, а поїздка з місця посадки до місця призначення коштуватиме приблизно 100 гривень.

За словами М.Чобану, з метою безпеки за кермо річкового таксі допускатимуть лише тих, хто пройшов спецпрограму підготовки і вміє, за потреби, залатати дірку або пробоїну на судні. Пускати в річкове таксі людей в нетверезому стані однозначно не будуть. Крім того, водієві буде дозволено відмовитися перевозити підозрілих на його погляд громадян — адже це питання безпеки.

І. Тимошенко
 

Читайте также по теме