ГолосUA
05:09 16/04/2010

У Києві оголошено фотоконкурс «Заповідна Україна»

В Україні оголошено конкурс «Заповідна Україна». Це конкурс фотографій, присвячений Міжнародному року біорізноманіття, яким ООН проголосила 2010-й рік. До участі в конкурсі прийматимуться документальні фотографії, що ілюструють природно-заповідний фонд України. Про це повідомили організатори конкурсу на прес-конференції з нагоди його започаткування.

Конкурс ініційований Державною службою заповідної справи України за підтримки Програми розвитку ООН в Україні, Глобального Екологічного Фонду «Зміцнення управління та фінансової стійкості національної системи природоохоронних територій в Україні» та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація природоохоронних територій України».

„Заповідна природа і людина в ній. Людина – як творець, як охоронець, що зберігає красу природи.” – так визначили загальну тему конкурсу її організатори. „В цьому ракурсі можна висвітлити історико-культурний аспект, ландшафти, змінені людиною, традиції та звичаї мешканців сіл, що розташовані на природоохоронних територіях – усю багатогранність гармонії природи і людської культури”, — висловив свою думку перед представниками ЗМІ перший заступник начальника Державної служби заповідної справи України Микола Стеценко.  

Також він уточнив, що до об’єктів природно-заповідного фонду України належать: природні заповідники, біосферні заповідники, національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, заказники, заповідні урочища, ботанічні сади, дендропарки, а також пам’ятки садово-паркового мистецтва та пам’ятки природи.

Авторам п’ятьох найкращих фотографій організатори обіцяють цінні призи та почесні нагороди від Програми розвитку ООН в Україні і Асоціації природоохоронних територій України. А восени цього року в рамках фотовиставки «Заповідна Україна» глядачі зможуть побачити кращі роботи конкурсу.

 І. Тимошенко

 

Читайте также по теме