ГолосUA
13:09 01/10/2010

У Києві переповнені три чверті дитсадків

У Києві переповнені 74% дитячих садків.

Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Леонід Новохатько в інтерв’ю.

Він зазначив, що в столиці, завдяки низці позитивних факторів (зростання народжуваності, інтенсивне будівництво), зросла кількість дітей дошкільного віку. У дитячих садках усіх форм власності здобувають дошкільну освіту майже 85 тисяч дітей.

За словами чиновника, проблема забезпечення місцями в дитсадках у різних мікрорайонах міста виглядає по-різному.

"У всіх районах є мікрорайони, де дитячі садки на сьогоднішній день вже або не приймають дітей, або перевантажені ними понад норму. В основному, це райони інтенсивної забудови. У столиці 74% дитсадків перевантажені малюками понад норму", — сказав заступник голови КМДА.

За даними Л. Новохатька, середня наповнюваність ясельних груп становить 20-24 дитини при нормі — 15. У групах для дітей від 3 до 6 років, при нормі 20 місць, середня наповнюваність становить від 24 до 35 дітей.

Як зазначив посадовець, така перевантаженість дитсадків, у свою чергу, впливає на плинність кадрів та якість дошкільної освіти. Заступник голови повідомив, що з метою забезпечення права мешканців столиці на отримання їх дітьми дошкільної освіти столична влада планує реорганізацію шкіл-дитсадків у дошкільні навчальні заклади, а також відновити роботу садків, які в аварійному стані, повертати приміщення дошкільних навчальних закладів з оренди неосвітнього напрямку, а також відкрити непрацюючі садки, групи. Також планується продовжувати будівництво нових дитсадків.

За матеріалами: Хрещатик

 

Читайте также по теме