ГолосUA
08:42 04/03/2010

У Києві підписали «Декларацію поваги»

У Києві підписали «Декларацію поваги» на підтримку рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та захисту прав дитини в Україні. Захід, головною метою якого є необхідність привернути увагу суспільства до створення й забезпечення рівних можливостей для жінок та чоловіків, відбувся в межах міжнародної кампанії «Стоп насильству!» напередодні міжнародного жіночого свята 8 березня.

«Декларація поваги» — це спільна ініціатива Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту, Представництва ЄС в Україні, а також проекту Європейського Союзу «Права жінок та дітей в Україні», який впроваджується Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, Радою Європи, Міжнародною організацією праці та Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ). Також до підписання «Декларації поваги» долучилася «Національна мережа чоловіків – лідерів проти насильства», створена рік тому.

Нагадаємо, у 2009 році на заклик ООН Міжнародний жіночий день у всьому світі відзначався під гаслом «Жінки і Чоловіки: Спільно викорінимо насилля по відношенню до жінок». З цієї нагоди Генеральний Секретар ООН Пан Гі-Мун ініціював проведення Всесвітньої кампанії із викорінення насильства над жінками «Об’єднаймося заради подолання насильства по відношенню до жінок», яка триватиме до 2015 року.

На сьогодні, за підрахунками ООН, кожну з трьох жінок в світі б’ють, сексуально домагаються або чинять над нею фізичне насильство хоча б один раз протягом її життя. А кожна п’ята жінка стає об’єктом зґвалтування або спроби зґвалтування, торгівлі людьми або сексуальних домагань. В Україні, тільки за офіційними даними, щорічно за допомогою звертаються близько 90 тисяч жінок, які потерпають від насильства.

У заході, що проходив 3 березня, взяли участь міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, Посол Європейського Союзу в Україні Хосе Мануель Пінто Тейшейра, народний артист України Богдан Бенюк, який є активістом «Національної мережі чоловіків – лідерів проти насильства» та інші відомі особи…

Свої підписи під «Декларацією поваги» також погодилися поставити Святослав Вакарчук, Андрій Кіше, Олександр Марченко, Оксамита, Влада Прокаєва, Євген Паперний, Лілія Подкопаєва, Олег Рибачук, Володимир Стретович, Павло Унгурян, Анатолій Хостікоєв, інші відомі діячі мистецтва, культури, спорту, політики, бізнесу, ЗМІ, представники громадянського суспільства, міжнародних організацій, посольств країн-членів ЄС в Україні.

Під час заходу відбулася презентація та офіційний запуск веб-сайту для підписання „Декларації поваги он лайн”, що відтепер дає можливість кожному громадянину України долучитися до цієї акції та особисто підтримати невід’ємні права людини власним підписом під цим документом.

І. Тимошенко />  

 

Читайте также по теме