ГолосUA
07:16 18/09/2010

У Києві презентували Японський «живопис радості»

У Національному художньому музеї України в межах «Місяця Японії в Україні 2010» за сприяння Японського посольства відкрилася виставка Японської Фундації «Живопис радості: картини японських художників 1990-х років».

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Виставка, що об’їздила півсвіту за десять років, представляє двадцять вісім творів дев’яти сучасних японських художників — Аіда Макото, Ечідзен’я Йошітака, Кобаяші Таканобу, Чіедзо Таро, Нара Йошітомо, Нуката Нобухіко, Фукуда Міран, Маруяма Наофумі, Муракамі Та каші. Останній – найвідомішій і третій за вартістю художник в світі, що відомий також своєю співпрацею з маркою Луї Вітон.

Організатори виставки відзначають, що всі художники, роботи яких представлені на цій виставці, народилися наприкінці 1950-х — на початку 1960-х років, втім, між ними мало спільного як у темах робіт, так і в художніх стилях, хоча всі вони зображають метафоричні образи. Але головна їхня заслуга в тому, що це «покоління наново відкрило японський живопис, який тоді вважався «мертвою» формою після хрещення формалізмом, та вивільнило його з вузьких рамок «мистецтва».

Під час відкриття виставки представниками Японській Фундації було наголошено, що головна мета художників, які створюють «живопис радості» — зробити його відкритим простором для спілкування на індивідуальній основі, тому вони сподіваються на позитивні відгуки київських поціновувачів мистецтва.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме