ГолосUA
06:25 06/04/2010

У Києві проходить Український Тиждень Мистецтв

Впродовж першого тижня квітня в Києві проходить другий міжнародний конкурс-виставка сучасного мистецтва Український Тиждень Мистецтв. Це конкурс для молодих художників, який розкриває можливості для початківців, аби ті змогли проявити свою майстерність та отримати поради від експертів у просуванні свого імені.

Для декого з митців – це перший вихід на мистецьку арену. Загалом, на виставці, що розгорнута в столичному Будинку художника, представлено близько 1500 арт-об’єктів з усієї Європи, країн СНД та Америки. Усі виставкові роботи увійдуть до Міжнародного каталогу «New Faces in Arts» («Нові обличчя в Мистецтві»), який виходить чотирма європейськими мовами.

Впродовж Тижня Мистецтв проводитимуться майстер-класи за участі відомих мистецтвознавців України і закордону, а також колекціонерів, редакторів арт-видань та керівників державних музеїв. Центральною подією мають стати круглі столи, присвячені темам : „Мистецтво зайшло у глухий кут?” і „Як підкорити сучасний арт-ринок?”

Міжнародне журі обиратиме переможців у шести номінаціях: живопис, графіка, графічний дизайн, фотографія, скульптура і декоративно-ужиткове мистецтво. А нагородою для переможців мають стати призи й бонуси у вигляді представлення їхніх робіт на виставках, конкурсах та в галереях Європи й Америки. Передбачається також участь для переможців у навчальних програмах в європейських університетах, матеріальні призи, публікації та інтерв’ю, художні матеріали.

І. Тимошенко

 

Читайте также по теме