ГолосUA
11:32 09/11/2008

У Києві реконструюють битву за Дніпро

Сьогодні, 9 листопада, в Києві на мототрековому полігоні «Пирогово» відбудеться театралізоване дійство в рамках VI Міжнародного військово-історичного фестивалю «Даєш Київ! Рік 1943», присвяченого 65-ій річниці звільнення столиці України міста-героя Києва від нацистських окупантів.

Про це Голос.UA повідомили в прес-службі Міноборони.

Організаторами фестивалю виступили Молодіжна громадська організація "Київський клуб "Червона зірка" і Міжнародна громадська організація "Слава".

Учасниками фестивалю є близько 500 членів військово-історичних клубів України, Росії, Білорусі, Естонії, Латвії та Чехії.

У заході буде широко задіяна бойова і допоміжна техніка часів Другої світової війни — танки, бронеавтомобілі, вантажні та штабні автомобілі, мотоцикли, протитанкові гармати і гаубиці, активно використовуватиметься професійна піротехніка. Планується авіаційна підтримка з боку представників аероклубів України.

Зокрема, о 13:00 почнеться урочиста церемонія відкриття святкового заходу, в рамках якого передбачено виступи організаторів, почесних гостей, ветеранів, представників влади, а також концерт військово-патріотичної пісні за участю ансамблю «Смуглянка», — учасників зйомок кінофільму «В бой идут одни старики».

О 14:00 почнеться батально-історичне дійство, в ході якого на плац-театрі буде відтворено епізод битви за Дніпро 1943 року і звільнення столиці України Києва.

Після закінчення виступу передбачено культурно-масові заходи для глядачів, зокрема, встановлення техніки на майданчику, де всі охочі зможуть її оглянути і сфотографуватися. Також гості свята зможуть пригоститися стравами польової кухні.

Нагадаємо, що в травні цього року в Черкаській області інсценували битву під Корсунем. Історико-батальна дія була присвячена 360-ій річниці початку визвольної війни під проводом Богдана Хмельницького і переможній битві, яка відбулася в травні 1648 року. На реконструкції битви був присутній президент Віктор Ющенко з сином.

А під час святкування Перемоги в Другій світовій війні 9 травня реконструкції різних битв влаштовувалися по всій Україні.

 

Читайте также по теме