ГолосUA
18:01 16/03/2009

У Києві створять будинок-інтернат для безпритульних

Спеціальний будинок-інтернат для неповносправних безхатченків невдовзі має з’явитися у Києві.

Про це повідомив «5 канал».

З такою ініціативою виступило столичне управління охорони здоров’я та медичного забезпечення.

Чиновники стверджують, що у столиці досі немає притулку, в якому люди могли б отримати допомогу. Столичні лікарні цю проблему розв’язати не можуть. Тут бездомних лише підліковують, адже пацієнтам доводиться повертатися на вулицю.

Єдиний заклад, у якому можуть проживати безпритульні інваліди, розташований у селищі Ясногородка на Київщині. Проте і там допомогу надають лише чоловікам віком від шістдесяти років. Решта ж столичних центрів опікуються безпритульними, які можуть самостійно себе обслуговувати.

Начальник Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення КМДА Людмила Качурова зауважила, що «залишаються невирішеними проблеми, з якими стикаються бездомні інваліди. В першу чергу, особи, які потребують стороннього догляду.  Для розв’язання цього питання вважаю за доцільне розробити комплексну міську програму медико-соціальної адаптації бездомних громадян — інвалідів. І вивчити питання щодо створення у Києві спеціального будинку-інтернату для бездомних громадян з особливими потребами, куди б їх приймали незалежно від їхнього віку, статі, наявності родичів».

 

Читайте также по теме