У Києві відкрилася виставка намальованих казок

 

Київський національний музей російського мистецтва представив новий виставковий проект «Казка. Байка. Кощуна», який має на меті показати інтерес до казки протягом цілого століття.

На виставці  представлено понад 150 творів таких видатних митців, як Л. Бакст, І. Білібін, В. Васнецов, М. Врубель, М. Реріх, М. Нестеров, Г. Гавриленко, Т. Мавріна, Г. Рейндорф, О. Якутович з колекцій 9-ти музеїв України: Київського національного музею російського мистецтва, Національного художнього музею України, Київського музею О.С. Пушкіна, Музею театрального, музичного та кіномистецтва України, Національного музею українського народного декоративного мистецтва, Музею книги і друкарства України, Горлівського, Донецького та Одеського художніх музеїв.

За словами організаторів виставки, казка, як один з найдавніших видів усної творчості розвивалася протягом багатьох віків, щоразу постаючи у новому вигляді й наштовхуючи на нові роздуми. Вона завжди була невичерпним джерелом натхнення для різних митців, але особливий інтерес до казки виник в середині 19 століття. Відтоді, казка постійно притягує художників, композиторів, письменників, режисерів, майстрів театрального мистецтва, кіно і мультиплікаторів.

У наш час з'являються нові види мистецтва, але казка все одно продовжує хвилювати і служить темою і джерелом натхнення, — йдеться у анотації до казкової експозиції.

Читайте также по теме