ГолосUA
07:42 17/09/2010

У Києві відкрився новий центр сучасного мистецтва

У Києві було урочисто відкрито новий Арт-Центр Гретера, який претендує на звання одного з найбільших і найсучасніших центрів сучасного мистецтва в столиці.  

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Нова столична галерея названа на честь відомого швейцарського бізнесмена Якоба Гретера – засновника і голови правління Акціонерного товариства «Київський машинобудівний і котельний завод Гретера і Криванека», що був заснований ще за часів царської імперії, а радянський період перейменований в «Більшовик». Сьогодні в корпусах колишнього заводу розмістився торгово-розважальний комплекс і новий Арт-Центр.  

Він відкрився новим проектом куратора Наталі Філоненко «Стрімкі сни», на якому зібрані усі можливі сучасні види мистецтва : живопис, графіка, скульптура, фотографія, медіа, інсталяція, тощо. Проект представляє роботи відомих і молодих вітчизняних митців і творчих об’єднань: Анатолія Ганкевича, Анатолія Белова, «Інституції нестабільних думок», Марії Гончар, Ігоря Гусєва, Сергія Зарви, Тараса Ковача, Володимира Кожухаря, Дмитра Корнієнка, Дениса Кравця, Володимира Кузнєцова, Мирослава Кульчицького, Влада і Макса Мамсикових, Сергія Полякова, Степана Рябченка, Володимира Сая, Валерії Трубної, Олесі Хоменко, Антона Черкащина.

У рамках відкриття Арт-Центру також було презентовано спеціальний проект «Мао Мао. Листи. Недоторкане відображення» – ретроспектива виставки всесвітньо відомої китайської художниці Мао Мао.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме