ГолосUA
16:44 01/06/2009

У Києві відкриють відділення дитячої нейрохірургії

У Києві на базі Олександрівської (Жовтневої) клінічної лікарні, згідно з наказом Головного управління охорони здоров’я і медичного забезпечення КМДА, буде створено відділення дитячої нейрохірургії.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі Київській міській державної адміністрації. /> За словами першого заступника голова КМДА Ірени Кільчицької, протягом останніх років дитяче населення столиці у разі отримання черепно-мозкової травми проходило діагностику і лікування в Інституті нейрохірургії імені академіка А.П. Ромоданова АМН України. Водночас, з 15 травня цього року Інститут нейрохірургії припинив надання ургентної допомоги дітям із зазначеними травмами, посилаючись на відсутність коштів на проведення комп’ютерної томографії.

За словами І. Кільчицької, такі дії керівництва інституту позбавляють київських дітей можливості отримувати необхідну безкоштовну медичну допомогу в рамках чинного законодавства, адже Інститут нейрохірургії фінансується з державного бюджету, і на нього поширюється дія 49 статті Конституції України.

І. Кільчицька також зазначила, що Київська міськдержадміністрація обов’язково повідомить про ситуацію, яка склалася в Інституті нейрохірургії, депутатам Київської міської ради і депутатів Верховної Ради.

Нагадаємо, у травні цього року Київська міськдержадміністрація доручила керівництву комунальних медичних установ столиці напрацювати пропозиції щодо мінімізації витрат під час надання допомоги хворим при збереженні якості цих послуг.

 

Читайте также по теме