ГолосUA
13:58 21/03/2009

У Києві відзначили річницю загибелі В.Чорновола

Роковини загибелі В’ячеслава Чорновола відзначили сьогодні у Києві. З самого ранку до могили дисидента і засновника Народного руху прийшли сотні людей. Вони поклали квіти і запалили свічки. А у Володимирському соборі відправили поминальну службу. Потім учасники акції вирушили з портретами В.Чорновола до пам’ятника на Європейській площі.

В’ячеслав Чорновіл загинув десять років тому в автомобільній аварії. Авто народного депутата — в’їхало у вантажівку. Причини аварії – і дотепер невідомі. Проте однодумці Чорновола вважають: він став жертвою політичного замовлення — повідомив 5 канал.

 "Березень цього року став тим місяцем, коли нарешті Генеральна прокуратура почала працювати в справі розслідування вбивства В’ячеслава Чорновола і водія Є.Павлова. Є нові рішення, і ми сподіваємося, що за цими рішеннями будуть конкретні слідчі дії, які врешті-решт приведуть до розслідування справи і передачі її в суд", — заявив Борис Тарасюк, голова Народного руху України.

Нагадаємо, голова НРУ В’ячеслав Чорновіл та його водій Євген Павлов загинули 25 березня 1999 року в автокатастрофі. "Toyota", в якій вони знаходились, зіштовхнулась з навантаженим КамАЗом на 5-му километрі траси Бориспіль-Золотоноша.

 

Читайте также по теме