ГолосUA
08:55 29/07/2010

У Києві вирішили повернути дитсадки до комунальної власності

На виконання доручення в.о. голови КМДА Олександра Попова, у столиці активізується робота з повернення у власність територіальної громади міста та використання за призначенням приміщень дошкільних навчальних закладів.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Зокрема, завершується капітальний ремонт двох дитячих садків у мікрорайоні «Нивки», що в Шевченківському районі столиці. Столична влада подбала про відновлення функціонування за прямим призначенням дошкільних навчальних закладів № 434 (вул. Салютна, 23-а) та дитячого садка № 320 (вул. Саратівська, 41), враховуючи нагальну потребу забезпечення прав мешканців на здобуття дошкільної освіти. Відремонтований дитячий садок № 320 зможе прийняти 220 маленьких киян (12 груп), а дитячий садок № 434 розрахований на 75 місць (4 групи).

Як повідомили в Головному управлінні освіти та науки КМДА, приміщення цих дошкільних навчальних закладів тривалий час використовувались не за призначенням – вони були передані в оренду різноманітним організаціям. Проте, міська влада прийняла рішення відновити профільне функціонування цих закладів, враховуючи потреби мешканців мікрорайону.

Нині в мікрорайоні «Нивки» працює 7 дошкільних навчальних закладів і всі вони переповнені (укомплектовані дітьми на 115%).

 

Читайте также по теме