ГолосUA
19:43 23/03/2010

У Києві вирішили припинити торгівлю квасом у бочках

Цього року кияни можуть не побачити традиційні бочки з квасом на вулицях міста. Після торішніх перевірок СЕС, які показали, що така торгівля не відповідає санітарним нормам, її вирішено припинити в принципі.

Про це повідомив заступник начальника главку торгівлі Василь Пілявоз.

«Дозволятимемо продаж квасу тільки в закритих ємностях — в пляшках або кегах, наприклад. Як пиво в барах розливають. Будуть спеціальні кіоски», — зауважив він.

Водночас, кияни, що звикли втамовувати спрагу в літній період прохолодним хлібним напоєм, не дуже задоволені рішенням мерії.

«Квас з бочок — це щось з дитинства, ностальгічне. Ми до нього звикли», — відзначив киянин Сергій Безручко. «Думаю, в кегах воно й дорожчим буде. Там же напевно технологія розливу складніша, більше витрат у виробників», — вважає Василь. А Мар’яна Олексіївна з рішенням мерії згодна: «Продавщиці часто були алкоголіки з брудними руками».

Видання нагадало, що гоніння на бочки почалися ще в травні минулого року. Працівники мерії разом з СЕС провели рейд і виявили масу порушень: починаючи від відсутності дозволів на торгівлю і закінчуючи неохайним видом торговців. А за бактеріологічними показниками лише 4 з 14 проб відповідали нормам.

За матеріалами: «Сегодня»

 

Читайте также по теме