ГолосUA
14:37 25/04/2010

У Києві визначили зон для пікніків

Київська влада у зв’язку з наближенням травневих свят почала влаштовувати пікнік-зони, де кияни зможуть смажити шашлики.

Як сказав заступник мера Ігор Добруцький, їх відкриють в лісопарках в Дарниці і по дорозі в Конча-Заспу, де вже встановлено по 15 будиночків-укриттів.

"Є 41 місце в парках, де встановлені меблі — столики, стільці-пеньки, будиночки. Близько 18 з них ми модернізуємо, як на Виноградарі. Всі зони плануємо відкрити до кінця літа", — говорить Добруцький.

Більше пощастить мешканцям околиць, адже зони відкриють поряд з їхніми будинками.

"По суті, це буде окультурена ділянка лісу. Там будуть будиночки, де можна сховатися від дощу, шашличниці", — сказали нам в Київзеленбуді.

В пікнік-зонах будуть здійснювати прокат інвентарю для пікніків — мангалів, вуличних меблів, і надавати послуги громадського харчування за бажання відвідувачів.

Окрім цього, тут же можна буде придбати в’язанку дров. У пікнік-зонах також поставлять біотуалети і контейнери для викидання сміття, які регулярно вивозитимуть.

В Київзеленбуді також відзначили, що в пікнік-зонах здаватимуть в оренду спортінвентар: ракетки з воланчиками, м’ячі і велосипеди. Встановлять також дитячі майданчики.

Зараз Київзеленбуд веде переговори з підприємцями і, ймовірно, в деяких пікнік-зонах можна буде скористатися послугами професійних шашличників. Також підприємці зможуть встановити в зонах точки з продажу пластикового посуду, хліба, спецій, прохолодних напоїв і всього необхідного для шашлику.

За матеріалами: Сегодня />  

Читайте также по теме