ГолосUA
07:30 09/02/2010

У Києві водії автобусів і тролейбусів готуються до масового страйку

У Києві водії автобусів і тролейбусів мають намір страйкувати через заборгованість із виплати заробітної плати із жовтня.

 У деяких парках вже звільнилися десятки людей, і на рейси вже нікому виходити.

За словами одного з членів профспілки автотранспорту, вже готовий план страйку, який підтримали практично всі парки. «Якщо він здійсниться, заблоковано буде все місто. У тролейбусному парку №2 робітники провели збори, на яких виставили керівництву «Київпастрансу» свої вимоги», — сказав він.

«Протокол зборів направили директорові нашого парку і гендиректорові «Київпастрансу» Миколі Ламбуцькому. Якщо наші питання не вирішать протягом 30 днів, бастуватимемо», — розповів водій депо Олександр Корнієнко.

За його словами, в депо востаннє виплатили по 110 грн. за листопад. Відтоді грошей ніхто не бачив. «Ставка у нас смішна — максимум 2300 грн., адже всі доплати і премії з нас зняли. Хочуть ще, щоб ми самі, без кондукторів, продавали талони», — відзначив водій.

Його колега, водій автобусного парку №6, теж скаржиться: «За півтора місяці з парку звільнилося 20 людей. Водії самі купують деталі, а декілька автобусів взагалі не можуть виїхати на рейс — немає коліс».

Керівництво «Київпастрансу» запевняє, що про проблему знають. «Ми знаємо про критичні настрої наших працівників. В основному вони спричинені заборгованостями із зарплат. Але днями ми її всю погасимо: місто виділило гроші на покриття різниці за перевезення пільговиків. Що стосується страйку, то на нього транспортники згідно із законом не мають права», — сказав директор «Київпастрансу» М. Ламбуцький.

За його словами, такі затримки із зарплати виникають регулярно. Причина в тому, що міська влада погано розраховується за пільговиків. «Будуть виплати, про страйк всі забудуть», — запевнив він.

За матеріалами: «Сегодня»

 

Читайте также по теме