ГолосUA
16:09 24/07/2009

У Києві восени з’явиться дельфінарій

У вересні цього року на території льодового стадіону по вулиці Глушкова, 9 відкриється перший стаціонарний дельфінарій. /> Будівництво дельфінарію «Немо» почали в червні цього року. Це буде третя філія Одеського дельфінарію, дві інші — в Одесі та Харкові.

На даний момент проводиться установка трибун, на яких будуть кріпитися сидіння, і проводиться зварювання басейну. Глибина басейну — 4,5 м, а діаметр — 20 м.

«Ми будуємо не тільки дельфінарій, це буде цілий водний комплекс із оздоровчими елементами. На першому поверсі буде кафе, магазин із сувенірною продукцією та океанаріум, в якому покажуть різні види риб з усього світу. На другому поверсі розмістять 900 посадкових місць і власний басейн із чотирма дельфінами і трьома морськими котиками. Їх імена поки таємниця, ось коли вже привеземо сюди, тоді можна буде про це говорити. Наприклад, в Харкові тварин ми назвали іменами мера і його заступників», — розповів керуючий київського дельфінарію «Немо» Віталій Старагін.

Організатори планують проводити по три вистави щодня (ціна квитка — 60-80 грн), а у вихідні дні будуть спеціальні нічні шоу (100-120 грн) із залученням артистів естради.

Крім розважальних програм за участю тварин у комплексі можна буде поплавати разом з дельфінами. Вартість такої розваги становитиме 500 гривень. Для занурення буде надаватися спорядження, а контролюватиме процес інструктор.

«Ми не будемо обмежуватися лише показовими виступами тварин. У нашому комплексі можна буде запропонувати руку і серце, зіграти весілля чи відсвяткувати день народження. З деякими фірмами, які влаштовують свята, ми вже почали вести переговори», — сказав Старагін.

Нагадаємо, що в грудні минулого року в Києві вперше виступив Театр морських тварин із Ялтинського дельфінарію.

За матеріалами: «Газета по-київськи»

 

Читайте также по теме