ГолосUA
14:55 18/08/2010

У Києві вручили урядову премію ім. Лесі Українки

В Києві назвали імена лауреатів урядової премії ім. Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Імена лауреатів премії за 2009 рік були названі сьогодні під час урочистого відкриття VI Київської міжнародної книжкової виставки, організованої Державним комітетом телебачення та радіомовлення України.

Премії розподілились таким чином: в номінації «Літературні твори для дітей та юнацтва» премію отримав Дмитро Чередник за книгу «Хлопчик Горіхове Зерня і Лісовичка», у номінації «Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва» — художниця Катерина Штанко за художнє оформлення книг «Золотий павучок» Івана Малковича, «Сни Ганса Християна» Лесі Ворониної та збірки у 2-х томах «100 казок. Найкращі українські народні казки».

У номінації «Театральні вистави для дітей та юнацтва» премію отримав творчий колектив Вінницького обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М. К. Садовського за виставу «Лісова пісня» за драмою-феєрією Лесі Українки, а в номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва» — режисер Української кіностудії анімаційних фільмів Ярослава Руденко-Шведова за анімаційний фільм «Чарівний горох».

За словами голови Держкомтелерадіо Юрія Плаксюка, лауреати отримали по 10 тисяч гривень.

М. Олексевич />  

Читайте также по теме