ГолосUA
18:05 26/05/2009

У Києві встановлять пам’ятник Бандері

У Києві, біля Парламентської бібліотеки України по вулиці Грушевського 1, буде встановлено пам’ятний знак на честь 100-річчя з дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери. />  

Про це повідомив голова оргкомітету акції, керівник наукового відділу Київського крайового братства ОУН-УПА Володимир Підопригора.
Він нагадав, що у суботу, 23 тарвня, відбулись збори мешканців Києва і громадські слухання за участі ветеранів УПА, політичних в’язнів радянських часів і громадськості.
 

"Пропозиція надходить від Київського крайового братства ОУН-УПА на чолі з ветераном Другої світової війни і боротьби з карателями КДБ-НКВС Орестом Васкулом. Висловлену пропозицію підтримали кияни", — заявив В.Підопригора.
 

За його словами, необхідні для встановлення пам’ятного знаку документи подані до Київської міської державної адміністрації. Пам’ятний знак буде встановлено на кошти Братства ОУН-УПА, без залучення бюджетних грошей.
 

"Відповідно до ескізів, це буде кам’яна глиба з відповідним написом і тризубом зверху", — зазначив В.Підопригора.
 

У свою чергу, заступник голови Київської міської організації ВО Свобода Андрій Ільєнко заявив: "Степан Бандера — це символ українського революційного націоналізму, це і особистість, лише згадка про яку викликає у ворогів України всіх кольорів істеричні припадки".

 

Читайте также по теме