ГолосUA
05:50 21/05/2010

У Києві з’явились автомати з газованою водою

Перші автомати з лимонадом і мінеральною водою з’явилися на автостанції Дачна та Центральному автовокзалі (ст. м. Либідська).

За словами технічного директора підприємства, яке встановило автомати, Олександра Шумлянського, до кінця місяця такі автомати з’являться на всіх автостанціях Києва, трохи пізніше — на залізничному вокзалі.

За його словами, встановлені автомати — це пробний, не розрахований на прибуток, варіант, тому ціну занижено. Отже, якщо ідея приживеться, з часом вартість на напої може підвищитися. Для приготування напоїв використовуються натуральні сироп і цукор.

Головна відмінність сучасних автоматів від "радянських" — пластикові стаканчики, а не скляні. Ціна на напої — від 0,75 до 1,25 грн. Лимонад на вибір з однією і з подвійною порцією сиропу, є і проста газована вода.

Нагадаємо, автомати з продажу газованої води з’явилися в Києві наприкінці шістдесятих років, через десять років їх замінили машинами нового дизайну, які продавали газовану воду без сиропу за 1 копійку, а з сиропом — за 3. Теоретично покупець міг вибрати кілька видів сиропу, реально автомати заправлялися тільки одним з них. Наливалася мінералка в скляні стакани, які потрібно було мити безпосередньо в автоматі. У самому центрі міста, на розі вулиць Червоноармійської та Льва Толстого, діяв цілий торговельний зал таких автоматів. Під час московської Олімпіади-80, коли в Києві відбувалося кілька футбольних матчів, у місто з Москви завезли апарати, що наливали воду в одноразовий стакан (як нинішні кавові), які зникли з міста відразу після Олімпійських ігор.

За матеріалами: Газета по-київськи, Корреспондент

 

Читайте также по теме