ГолосUA
17:07 22/01/2010

У Києві з’явиться сквер імені Алієва

За спільної ініціативи представництва Азербайджану в Україні та Київської міської державної адміністрації, в столиці буде відкрито сквер імені видатного державного діяча, колишнього Президента Азербайджанської Республіки Гейдара Алієва.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

На вулиці Глибочицькій, 20-22, неподалік від посольства республіки Азербайджан, планується реконструювати паркову ділянку, перетворивши її на зелену оазу краси та затишку. За задумом, сквер буде виконано у східному стилі. Прикрашатимуть його квіти троянд та магнолії. Також планується висадити дерева сакури, глід та багато інших рослин. Обрамленням скверу стане жива огорожа з кущів ягідного тису.  

Перлиною місцини буде величезний 10-ярусний водоспад, що впадатиме у штучне озеро. У день відкриття скверу буде презентовано копію історичного килима «Шейх Сафі», виконаного у техніці мозаїки. До речі, легендарний килим (розміром 11 на 5,3 метри) був витканий ще в 1524 році. Його оригінал зберігається в музеї Лондона й досі вважається «восьмим дивом світу». Меценати проекту також підтримали ініціативу про облаштування додаткового освітлення водоспаду для комфортнішого та безпечнішого відпочинку киян у сквері вечорами.  

Кошти на створення скверу запропонували надати представники азербайджанської сторони. За їхніми словами, цей сквер стане подарунком киянам від дружнього народу Азербайджану. Наразі проект пройшов узгодження столичної містобудівної ради. Відкрити його планують у травні 2010 року.  

 

Читайте также по теме