ГолосUA
09:30 12/07/2010

У Києві за останні три роки безпритульних підлітків стало менше вдвічі

За останні три роки безпритульних підлітків на вулицях столиці поменшало більше ніж удвічі. />  

Про це повідомили у міській Службі у справах дітей.
 

Крім того, представники служби часто знаходять дітей на вокзалах та у комп’ютерних клубах, де вони перебувають уночі.
 

За словами заступника начальника міської Служби у справах дітей Олексія Наумука, під час рейдів "Діти вулиці" в Києві виявлено 29 безпритульних дітей, ще 20 — тимчасово забрано із неблагополучних родин.
 

Також було знайдено чотирьох малюків, яких горе-матусі залишили в різних районах столиці. Нині в міському притулку, який розраховано на тимчасове проживання сотні дітей, перебуває всього 50 дітей, а раніше їх було набагато більше.
 

“Раніше ситуація із дитячою безпритульністю була значно гіршою, ніж нині”,— запевняє О. Наумук. За його словами, у 2007 році було зафіксовано понад 1 000 малих волоцюг та жебраків, у 2008-му — майже 600, торік — 400. „Раніше до Києва з’їжджалися безпритульні діти мало не з усієї України, а тепер їх стало значно менше — малі безхатченки з регіонів знають, що в Києві міліція постійно проводить рейди”, — говорить представник міської Служби у справах дітей.
 

Головною причиною дитячої безпритульності залишається неблагополучна сім’я.
 

За даними міської Служби у справах дітей, протягом нинішнього року здійснено 936 виїздів у такі родини, ініційовано 53 притягнення батьків до відповідальності, а 205 батьків — попереджено про відповідальність за неналежне виконання своїх обов’язків. Проте, вважають фахівці, покаранням батька і матері проблеми недоглянутих дітей не розв’язати, потрібно залучати професійних психологів, допомога яких у подібних випадках є незамінною. Приміром, завдяки роботі психологів із неблагополучними родинами лише за перше півріччя служби у справах дітей Києва змогли зняти з обліку 257 дітей, в сім’ях яких були проблеми.  
З початку року в столиці було здійснено 128 профілактичних рейдів "Діти вулиці".

І. Тимошенко
 

Читайте также по теме