ГолосUA
10:13 09/04/2010

У Києві за розкидання сміття штрафуватимуть на 1700 гривень

Солом’янська райрада визначила коло осіб, які матимуть право штрафувати за недотримання чистоти у столиці.

Про це повідомив перший заступник голови Солом’янської держадміністрації Максим Шкуро, повідомили ГолосUA в прес-службі райдержадміністрації.

За його словами, протоколи про порушення правил благоустрою матимуть право виписувати всі працівники районного відділу благоустрою, начальники, заступники начальників та головні інженери ЖЕКів.

Далі протоколи спрямовуватимуться до адміністративної комісії, яка і стягуватиме відповідний штраф. Для громадян він становитиме від 340 до 1360 гривень, а для посадових осіб та суб’єктів підприємницької діяльності штраф буде від 850 до 1700 гривень.

М. Шкуро наголосив, що рішення Солом’янської райради ухвалено на виконання закону щодо поводження з відходами, яким збільшено розмір адміністративного штрафу за засмічення території населеного пункту.

На думку заступника голови Солом’янської РДА, збільшення штрафу дозволить вирішити проблему з наведенням порядку на вулицях міста. "Раніше навіть за купу сміття величиною у людський зріст брали штраф у 17 гривень, і це після попередження. Штраф для посадових осіб становив від 51 до 119 гривень. Тому раніше директору було легше сплатити штраф, ніж прибрати територію навколо своєї установи", — зазначив чиновник.

М. Шкуро закликав громадян сповіщати районне управляння з благоустрою, свої ЖЕКи про факти порушення чистоти у районі. "Ми маємо намір з усією суворістю підійти до дотримання чистоти у районі. Порушники будуть нещадно штрафуватися, при чому не тільки підприємці, а й працівники ЖЕКів чи комунальних установ за невиконання своїх обов’язків з прибирання", — заявив перший заступник голови Солом’янської адміністрації.

 

Читайте также по теме