ГолосUA
17:07 10/03/2009

У Києві з’явиться муніципальне таксі

Розпорядженням Київського міського голови Леоніда Черновецького створена робоча група  для реалізації програми «Муніципальне таксі» в місті Києві.

Про це повідомив керівник робочої групи, перший заступник голови КМДА Євген Червоненко.

За його словами, найближчим часом планується закінчити розробку і затвердити правила надання послуг службами таксі, в яких будуть визначені вимоги до перевізників відповідно до європейського рівня обслуговування, єдиної цінової політики, екологічних норм, безпеки перевезень пасажирів, швидкого виклику таксі, систем захисту і безпеки пасажирів.

Крім того, буде створений єдиний зразок номерного знаку для муніципальних київських таксистів та єдиний колір оформлення автомобіля. Такі номери будуть надаватися перевізнику згідно попередньо укладеної угоди і складання кандидатом прозорих іспитів. Для машин таксі з такими номерами будуть створені спеціальні стоянки.

Програмою «Муніципальне таксі» також вперше за всю історію незалежної України і Києва буде впроваджуватися єдина норма: якщо таксі вільне, то пасажир сідає і називає пункт призначення, одразу після чого таксист вмикає таксометр і оплата здійснюється тільки відповідно до його показників.  

Читайте также по теме