ГолосUA
08:26 26/07/2010

У «Київенерго» заявили, що Луценко збрехав про незаконну процедуру акціонування компанії

Акціонерна компанія "Київенерго" спростувала заяву екс-глави Міністерства внутрішніх справ Юрія Луценка про нібито незаконну процедуру акціонування компанії, фальсифікацію документів та перехід підприємства в приватну власність. 

Про це йдеться в повідомленні прес-служби енергокомпанії.

"Офіційно заявляємо, що надана паном Луценко інформація не відповідає дійсності і є цілком неправдивою. Акціонування "Київенерго" відбувалося у 1995 році на підставі низки державних законодавчих документів, що ніким та ніколи не піддавалися сумніву", — йдеться в заяві. />  
У компанії наголосили, що наразі контрольний пакет акцій "Київенерго" (50%+1 акція) належать державі в особі національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України", а інші знаходяться на фондовому ринку. "Інформація Луценка ґрунтується на аматорських уявленнях про склад власників "Київенерго" та процедури і документи, які регулюють діяльність природних монополій на ринку. Таким чином, коментар Юрія Луценка є неправдивим та непрофесійним і, цілком імовірно, мав на меті загострити позицію екс-урядовця під час інтерв’ю, а не надати реальні факти суспільству", — йдеться в повідомленні. 

Як відомо, в одному з інтерв’ю Луценко піддав сумніву об’єктивність процедури акціонування "Київенерго" і наголосив, що основний документ щодо переходу компанії в приватні руки був сфальсифікований.

 

Читайте также по теме