ГолосUA
08:49 10/07/2010

У Київраді можливий сценарій формування нової більшості, як і в парламенті — експерт

“Регіонали” не підуть на жодні домовленості з нинішньою владою Києва.

Про це сказав політолог Вадим Карасьов у коментарі кореспонденту ГолосUA.

"Аби повністю контролювати Київраду, потрібно не просто домовитись з (секретарем Київради Олесем — ред.) Довгим, а знайти людину, яка зуміє діяти у тандемі з Олександром Поповим. Партія регіонів з Довгим домовлятися не хоче," — наголосив експерт.

За словами В. Карасьова, між нинішньою центральною владою в особі "регіоналів" і київською існує безліч розбіжностей. /> "Не останню роль у конфлікті з Довгим має і фінансове питання," — підкреслив політолог.

“Регіоналів” цікавить, скільки було перерозподілено землі, муніципального майна владою за часів Черновецького. Вони хочуть знати скільки фінансових потоків було виведено за межі Києва. А потім щось з результатами цього аудиту, цієї ревізії будуть робити".

Політолог не виключає можливості повторення у Київраді того ж сценарію формування нової більшості, що відбувся у Верховній Раді.
“Це може бути. Особливо після того, як пройдуть місцеві вибори. Там де "Регіонам" не вистачатиме голосів для формування більшості, там спрацює технологія “тушок", так званих мажоритарників," — додав він.

Нагадаємо, що днями кабінет секретаря Київради Олеся Довгого обшукали представники СБУ і вилучили земельні документи.

О. Черненко
 

Читайте также по теме