ГолосUA
05:35 31/08/2010

У Київській області незаконно вирубано 6 тисяч дерев

У Іванківському районі Київської області незаконно вирубано більше 6 тисяч дерев (2457 куб. метрів деревини). Розмір шкоди, заподіяної лісу, склав 8 млн. 275 тис. грн.

Про це у відповідь на депутатський запит парламентаря від “Нашої України-Народної Самооброни” Оксани Білозір повідомили Прем’єр-міністр Микола Азаров і Генеральна прокуратура, передала прес-служба депутата.

Згідно з інформацією, глава уряду відзначив, що в результаті проведення перевірок щодо дотримання лісового законодавства в Іванківському районі встановлено, що в лісонасадженнях Іванківського спеціалізованого державного агролісгосподарського підприємства "Держагроліс", підлеглого Київській облдержадміністрації, ведення лісового господарства здійснюється з порушенням норм законодавства.

За інформацією Генпрокуратури, впродовж поточного року в Іванківський РВ ГУ МВС України в Київській області надійшло 13 повідомлень щодо незаконної вирубки лісу та перевезення лісової продукції автотранспортом. За результатами їх розгляду порушено три кримінальні справи, досудове слідство в яких триває, три матеріали приєднані до кримінальних справ, за п’ятьма матеріалами в порушенні кримінальних справ відмовлено, за одним матеріалом направлено за належністю до Держлісгосп та СБУ.

За результатами розгляду актів прокурорського реагування, внесених у поточному році Іванківської міжрайонної прокуратурою, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 10 посадових осіб Іванківського СГАП "Госагролесхоз" та ДП "Поліське лісове господарство" за неналежне виконання посадових обов’язків з охорони лісу.

У цілому лісогосподарськими підприємствами Держкомлісгоспу в 2009 році в правоохоронні органи передано 797 справ за фактами незаконної вирубки лісу, в результаті якої державі завдано збитків на суму 15,6 млн. гривень.

 

Читайте также по теме