ГолосUA
12:12 17/06/2010

У київському транспорті запровадять нову систему оплати за проїзд

Підприємство “Київпастранс” 16 червня презентувало автобуси, обладнані пристроями для зчитування безконтактних карток — валідатори, а також турнікети для автоматизованої системи оплати проїзду.

Вже до осені обладнати такими пристроями планують весь наземний громадський транспорт. Про конкретні маршрути повідомлять пізніше.

У цілому введення автоматизованої системи оплати проїзду, на думку мерії, дозволить Київпастрансу забезпечити повноту збору плати за проїзд і ліквідувати зловживання при реалізації квитків, що в результаті поліпшить фінансовий стан підприємства, а також підрахувати точну кількість пільговиків і поповнити міський бюджет.

Як розповів представник технічного виконавця Сергій Семикін, пасажири будуть заходити в салон через передні і задні двері, середні двері будуть працювати тільки на вихід. Пройти в салон автобуса можна буде через турнікет, який буде приймати оплату за безконтактними картками, або сплативши готівкою водієві. Картку можна буде поповнювати в кіосках на зупинках або за допомогою електронного автомата. До кінця року для пільговиків збираються ввести соціальні картки.

"Зараз ми проводимо тендер на закупівлю обладнання. Турнікети в транспорті з’являться не раніше, ніж через 3-4 місяці. Я можу запевнити, що черг не буде. Ми врахували помилки Москви, де входити можна було тільки через передні двері, це значно уповільнювало посадку", — розповів голова Київпастрансу Микола Ламбуцький.

За словами головного спеціаліста з електронного обладнання Кардсістемс Сергія Семикіна, за годину турнікет здатний пропустити близько трьох тисяч осіб.

Днями турнікетами обладнають 20 автобусів, які запустять для обкатки в спальному районі. До кінця року обіцяють встановити нову систему контролю на всьому рухомому складі міста.

Як повідомлялося, в травні київська влада вирішила в липні-грудні обладнати наземний громадський транспорт пристроями для зчитування безконтактних карток — валідатори, а також турнікетами для автоматизованої системи оплати проїзду.

За матеріалами: Газета по-київськи, Блик />  

Читайте также по теме