ГолосUA
12:54 26/04/2009

У Коломиї 160 майстрів взяли участь в обласному фестивалі «Писанка»

У Коломиї відбувається обласний фестиваль «Писанка». Про це ГолосUA повідомили у прес-службі Коломийської міської адміністрації.   />  

«Фестиваль стрімко набирає обертів і сьогодні вже на святі зібралися представники майже з усієї області. Тут проводяться майстер-класи, конференції для учасників із далекого та близького зарубіжжя», — зазначив начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Федорак.
 

Крім того, мер міста Коломия Юрій Овчаренко зауважив, що фестиваль «Писанка» проходить третій рік поспіль і було б добре, якби «наступним етапом для фестивалю став всеукраїнський, а згодом і міжнародний рівень».
 

Свято тривало протягом суботи-неділі на площі перед музеєм писанки. Свої Великодні композиції демонстрували майже 160 майстрів-писанкарів.
 

Учасники фестивалю отримали спеціальні дипломи, а переможці – цінні призи.
 

Основна мета фестивалю – збереження і примноження традицій, заохочення учнівської молоді до писанкарства, широка популяризація писанки, яка є символом Великодня, та ознайомлення з традиціями писанкарства в різних регіонах України, Європи і світу.

 

 

Читайте также по теме