ГолосUA
11:49 10/04/2010

У Коломиї проходить фестиваль писанкарства

Протягом двох днів у Коломиї перед єдиним у світі Музеєм писанкового розпису проходитиме фестиваль «Писанка». Це вже вчетверте проводиться таке мистецьке дійство.

До міста з’їхалися гості з різних місць, за традицією, на свято приїжджають і демонструють свою творчість майстри писанкарства не лише з України, а й з Польщі, Росії, Румунії.

У програмі фестивалю також виставка-продаж творів декоративно-ужиткового мистецтва, виступи колективів народної аматорської творчості, українські Великодні вечорниці для молоді, розважальна програма «Коломийська забава».

Водночас відбуватиметься конкурс писанкового розпису серед вихованців шкіл мистецтв і гуртків писанкарства. Такі конкурси на Прикарпатті проводяться вже понад 20 років, в останні ж роки в рамках фестивалю «Писанка».

Щоб залучити до мистецького свята якомога більше учасників, особливо дітей, організатори запропонували їм розмальовувати писанки з пап’є-маше та на асфальті.

Завершиться фестиваль у неділю нагородженням переможців та врученням подяк учасникам фестивалю, а також урочистим закриттям.

За матеріалами: “Радіо Свобода”

 

Читайте также по теме