ГолосUA
07:31 17/06/2010

У КПУ сподіваються, що Бюджетний кодекс буде прийняти у першому читанні

Бюджетний кодекс може бути прийнятий у першому читанні.

Про це сказала народний депутат від Комуністичної партії України Алла Александровська телеканалу “Рада”.

“Я думаю, що вірогідність прийняття Бюджетного кодексу у першому читанні досить висока, оскільки ми розуміємо, що йде бюджетний процес підготовки бюджету на 2011 рік. Зрозумілі ті завдання, які були задекларовані, в тому числі коаліцією парламенту й вони вимагають фінансування місцевих бюджетів, тобто, мається на увазі надання місцевим бюджетам більшої самостійності, а цього не може бути без економічної підтримки, економічного забезпечення цієї діяльності. Тому, питання досить складне і я сподіваюсь, що у першому читанні він буде прийнятий”, — зауважила депутат.

При цьому А.Александровська пояснила, що “бюджетні кошти направляються на різні програми: на охорону здоров’я, на освіту, на інвестиції, і от процедура створення бюджету, тобто збору коштів та їх розподілення описана в Бюджетному кодексі”.

“Це так звана бюджетна конституція, яка говорить як потрібно оформлювати бюджет. До того, у цьому бюджетні йде розмежування між сільськими та місцевими бюджетами”, — додала депутат.

Нагадаємо, Верховна Рада має розглянути законопроект №6495 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (нова редакція). />  

Читайте также по теме