ГолосUA
11:35 25/02/2010

У КПУ запевнили, що не давали підписів для створення нової коаліції

Компартії невідома інформація про зібрання більше 226 підписів для створення нової коаліції в парламенті, до складу якої входять депутати з різних фракцій, у тому числі “Нашої України”, Блоку Литвина та комуністів.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту ГолосUA заявив народний депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.

Нагадаємо, 25 лютого народний депутат від Партії регіонів Василь Хара заявив, що вже зібрано більше 226 підписів за створення нової коаліції в парламенті, до якої ввійдуть представники Партії регіонів, “Нашої України”, Блоку Литвина та комуністів.

“Можливо у пана Хари є більш ширша інформація з приводу створення коаліції, проте я не знаю, чим він керувався. Я такою інформацією не володію. Проте можу запевнити, що однозначно з НУ-НС ми входити (в коаліцію — ред.) не будемо. Ми не бачимо поки підстав, щоб входити до такої коаліції”, — запевнив депутат.

За його словами,“якщо ПР домовилась з НУ-НС — то виникає питання — ціна такої коаліції. Чим регіонали поступились для її створення?”.

С.Кілінкаров запевнив, “що стосується підписів, то ми це питання не обговорювали”. “У вівторок буде засідання фракції і ми будемо знати, що ми маємо. Оскільки сьогодні йдуть перемовини усіх зі всіма. Поки я не можу сказати, на який формат коаліції і яка кількість депутатів готова до неї вступити. Зараз сказати важко ”, — наголосив депутат.

При цьому С. Кілінкаров зауважив, що комуністи досі не отримали відповіді регіоналів на запитання щодо роботи нового складу Кабміну.

“226 голосів вистачає для прийняття закону. А формування складу Кабміну обумовлене голосування кожного депутата і це досить вирішальне завдання. Проте ми досі не бачили і не знаємо чим буде займатись Кабмін, яка буде його політика. Ми відповіді не отримали”, — пояснив він.

На думку депутата “спочатку необхідно з’ясувати кадрову політику”.

“Функція коаліції сформувати уряд. Мені хотілось дізнатись якою буде кадрова політика в уряді і якою буде програма дій, якою буде зовнішній курс, внутрішня політика. Після цього можна буде визначатись зі входженням чи ні”, — відзначив він.

О.Оснач

 

Читайте также по теме