ГолосUA
08:42 18/09/2010

У Кравченка не було мотивів вбивати мого чоловіка, – Мирослава Гонгадзе

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко не мав мотивів вбивати Георгія Гонгадзе.

Таку думку висловила дружина журналіста Мирослава Гонгадзе в ефірі одного з українських телеканалів.

«Я абсолютно переконана, що генерал Кравченко не мав жодних особистих мотивів, щоб вбивати Георгія. Георгій один єдиний раз написав про Кравченка і Литвина і назвав Кравченка майбутнім Путіним… Кравченко, я думаю, виконував вказівку», — наголосила вона.

М. Гонгадзе також висловила сподівання, що в судовому процесі у справі вбивства Георгія Гонгадзе, вона вислухає версію того, що сталось з її чоловіком від другого Президента України Леоніда Кучми, спікера Володимира Литвина (у 2000 році був головою Адміністрації Президента) та голови Вінницької облдержадміністрації Миколи Джиги (на момент вбивства Гонгадзе був першим заступником міністра внутрішніх справ).

«Я сподіваюсь, що вони зможуть свідчити в судовому процесі. Я б хотіла вислухати їх версію цієї справи. Якщо ми зможемо в публічному судовому процесі вислухати Президента Леоніда Кучму, Володимира Литвина та Миколу Джигу. І, якщо всі ці факти підтверджуються, то всі ці злочини повинні каратися міжнародними нормами, а не лише українськими», — наголосила вона.

О. Радченко />  

Читайте также по теме